BioVida

Introducció

BioVida és una ONG destinada a la recerca i millora del món, en concret de la ciutat de Manresa, en aspectes socials, mediambientals i tecnològics. Vam estar passejant per la ciutat com a simples vianants, i vam notar forces problemes. Manresa no és una ciutat inclusiva ni tecnològica, i molt menys sostenible. 

 

L’evolució de la ciutat és una peça fonamental pel bon funcionament de la comarca. D’aquesta manera són els habitants els que canvien la ciutat. Amb col·laboracions es podrien solucionar bona part dels problemes i junts aconseguiríem transformar la ciutat.

Els nostres Objectius

Hem fet un seguit d’objectius per poder assolir de manera eficaç el que volem. El primer que tenim és conscienciar a la gent, pensem que el primer pas és ensenyar i mostrar a la gent una nova manera de viure. Amb cartells, vídeos, anuncis intentar que els ciutadans de Manresa siguin totalment conscients dels problemes i en el cas que vulguin contribuir a arreglar-los ho facin.

Reduir gasos contaminants

El sector del transport és el de més incidència en l'emissió de contaminants, mentre que el sector industrial i domèstic no presenten problemes destacables d'emissió de contaminants. Però tot i així el consum energètic augmenta en tots els sectors cada any. S’hauria de disminuir perquè pot causar problemes de salut.

Gestió de l'aigua

L’aigua que arriba a Manresa a través de la Sèquia és una gran font, a les cases s’arriba a una mitjana de consum d'aigua per a ús domèstic de fins a 177 l/hab/dia (volum facturat). L’aigua encara que és infinita no es pot arribar a aquests punts. En ocasions extremes s’hauria de regular l’aigua que arriba del canal.

Zones verdes

La manca de parcs i zones verdes són problemes d’organització de l’espai. Encara que hi ha forces arbres i petites zones d’herbes no són suficients per contrastar els nivells de Co2 dels cotxes. En aquest aspecte si es milloressin les zones verdes, Manresa seria una ciutat amb una bona qualitat de l’aire. Cal afegir, que també falten PipiCans pels gossos. En tot el territori de la ciutat només n’hi ha dos, i són pocs pel nombre de gossos que hi habiten.

App

Volem crear una app on tota la ciutat estarà connectada. Es tractarà d’una aplicació totalment segura on s’hi podran registrar i posar les seves dades, amb la finalitat d'informar el que gasta cada família o grups de persones. Seria gratuïta i voluntària, d’aquesta manera les persones tindrien un coneixement dels seus residus, electricitat, aigua…

Qui som nosaltres?

Aquest és el nostre equip, està format per tres persones.

Important!!

Som un grup d’alumnes que estem fent un projecte on hem de fer una web. Tot el que s’ha posat aquí és totalmetn fictici i per tan no existeix. 

Desplaçat dalt de tot